Ahşap Eğitici Eğitimi Kursu - 2

8 Oturum

16 Saat

1.100,00 TL (KDV dahil)

Eğitici Ahmet KARATAŞ (Ahşap Eğiticisi)
Kontenjan 8
Koordinatör Alper Tunga HIDIR

Ümraniye Kitapçılar Çarşısı

Adres: Yamanevler Mah. Alemdağ Cad. Bölükbaşı İş Merkezi (Ümraniye Kitapçılar Çarşısı) No: 139 Ümraniye - İSTANBUL

Eğitimin temel amacı, öncelikle eğitim kurumlarında görev yapan eğitimcilerle, ahşap model tasarımı ve uygulamasının temel öğrenme alanlarıyla entegre edilmesinde yenilikçi bir öğretim metodunun paylaşılmasıdır.

Eğitim süresince Genç Marangoz Ahşap Tasarım Atölyesi tarafından üretilen özgün eğitim programı uygulanır. Bu program çocuk ve gençler için adapte edilmiş temel marangozluk aletlerinin kullanım esaslarını ve basitten karmaşığa doğru giden obje tasarım planları ile uygulamasını içerir. Programın temel hedefi, öğretim programlarında yer alan öğrenme alanlarıyla ilişki kurmak ve teorik yapılı bilgiyi deneyimleyerek öğrenmeyi kalıcı hale getirmenin alternatif bir metodunu sunmaktır. Beceri, tasarım, proje geliştirme ve uygulama esaslı bir metot izlemesi bakımından öğrenmenin gerçekleşmesi anlamında öğrenciye yüksek motivasyon sunar. Eğitimcinin kendi dersinde ihtiyaç duyduğu objelerin yapımında yol göstericidir. Eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren atölye/kulüp lideri ihtiyacını karşılamayı sağlamaya yönelik birikim oluşturur. Ayrıca bu eğitim, ahşap işçiliği konusunda merakı olan bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlar.

Ders Planı Çizelgesi

1. Güvenlik kuralları ve kazalara karşı alınacak önlemler,

2. Sarf malzemelerin tanıtımı,

3. Makine ve el aletlerinin tanıtımı,

4. Obje uygulama dokümanlarının tanıtımı,

5. 8 adet objenin üretim basamakları ve öğrenme alanlarıyla ilişkisi.

Eğitim Çıktıları

1. Ahşap atölye çalışma ortamını tanır.
  2. Ahşap atölyesinde çalışanların güvenliğini sağlamak için alınacak önlemleri bilir.
  3. Ahşap atölyesinin sahip olduğu donanım, alet ve makine ihtiyaçları hakkında bilgi edinir.
  4. Ahşap obje üretiminde kullanılan sarf malzeme temini ile ilgili bilgi edinir.
  5. Obje ve öğrenme alanı arasında ilişki kurar.
  6. Ders konusu olan objeye göre süre ve istasyon planlaması yapar.
  7. Her objeyi bizzat üreterek üretim basamaklarını kavrar.
  8. Ders içeriğine uygun olan ve öğrenmeyi destekleyici ahşap materyal içeriğini oluşturma ve geliştirmenin önemini kavrar.
  9. Obje tasarımı ve üretiminde hedef kitlenin yaş grubuna uygun olarak objeleri sınıflandırır.

Kursu başarıyla tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir (Kursiyerlerin %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır).

Uygulama Derslerinin Yapılış Şekli

Uygulamalar sınıf içinde yapılacaktır.

Ahmet KARATAŞ

1980 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde doğdu. Aynı ilçede ilk ve orta öğrenimi, Ümraniye İmam Hatip Lisesinde ise lise eğitimini tamamladı. 2005 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi.  2005 yılından bu yana grafik tasarım uzmanı ve grafik eğitmeni olarak çeşitli kurumlarda çalıştı. 2016 yılında ahşap eğitmenlik sertifikası alarak kendi ahşap tasarım atölyesi olan Genç Marangoz atölyesini kurdu. Halen Genç Marangoz Ahşap Tasarım Atölyesinde çocuk, genç ve yetişkinlerle ahşap obje tasarımı ve uygulaması üzerine çalışmaya ve serbest grafikler yapmaya devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Öncü Yöneticiler Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

Bulgur Şubesi

Hesap No: 94612993 - 1

(IMUSEM231-02 Ahşap Eğitici Eğitimi Kursu ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin sirket.oncuyoneticiler@gmail.com ve imusem@medeniyet.edu.tr adresine e-posta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.

2. Adım: Başvuru teyit epostası aldıktan sonra yukarıda belirtilen hesap numarasına ücretinizi yatırınız.

3. Adım: Ödeme dekontunuzu sirket.oncuyoneticiler@gmail.com ve imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta yoluyla gönderiniz.

Ahmet KARATAŞ

akaratas80@gmail.com