Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

20.12.2016

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

İMÜSEM 304-1

Medeniyet odaklı, ürettiği bilim, teknoloji ve sanata evrensel değerleri katan özgün bir üniversite olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde Aile Danışmanlığı Sertifika Programı başlıyor.

Programın amacı, toplumun temelini oluşturan aileyi korumak, güçlendirmek ve olumsuz etkileyebilecek durumlarda aile bireylerine profesyonel destek verebilecek aile danışmanlarının yetiştirilmesini sağlamaktır.  Program, aile bireylerine, güven verici bir ortam oluşturarak, eşlerin hem kendilerini hem de birbirlerini tanımalarına, etkili iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmalarına, çekirdek aile ve geniş aile etkileşimlerinin sağlıklı yürütülmesini kolaylaştıracak yeni beceriler kazanmalarına odaklanmaktadır. Programın önemli amaçlarından biri de kursiyerlerimizin bireysel ve sosyal farkındalıklarını artırarak kariyer gelişimlerini desteklemektir.

Kapsam

04.09.2012 tarihli 28401 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde belirtildiği şekli ile 300 saati teorik ve 30 saati süpervizyon eşliğinde 150 saat uygulama olmak üzere toplam 450 saatlik bir programı kapsamaktadır.

• AİLE DANIŞMANLIĞINA GİRİŞ
  • AİLE DANIŞMANLIĞI ve TEMEL DANIŞMANLIK BECERİLERİ
  • AİLE DANIŞMANLIĞI KURAMLARI
  • AİLE DANIŞMANLIĞINDA TEMEL UYGULAMALAR VE DEĞERLENDİRME
  • GELİŞİM DÖNEMLERİ VE AİLE
  • AİLE VE EVLİLİK SÜREÇLERİ
  • AİLE VE EĞİTİM
  • AİLE VE SAĞLIK
  • AİLE VE HUKUK
  • AİLE VE SOSYAL HİZMETLER
  •  BİREYSEL VE SOSYAL FARKINDALIK BECERİ EĞİTİMLERİ

Hedef Kitlesi

Uzman, asistan ve pratisyen hekimler, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çocuk gelişimi, hemşirelik alanlarından birinde en az dört yıllık lisans mezunları.

Ders Türü

Saati

Teorik Dersler

Sınıfiçi Uygulamaları

Saha Uygulamaları

Süpervizyon

Toplam

Uygulama ve Süpervizyon

Teorik Derslerin uygulaması sınıf İçinde rol-play, drama, vaka tartışması yöntemleriyle yapılacaktır. Saha uygulamaları için gözlem ve görüşmelerin yapılabileceği kamu ve sosyal alanlar kullanılacaktır.

Kursiyerler süpervizyon  kapsamında  uygun görüşmeler yaparak  görüşme kayıtları ve değerlendirmeleri süpervizyon dosyası içinde sunacaklardır.  Kursiyerlerin yapacakları görüşmeler Süpervizör Hoca tarafından değerlendirilecek ve geribildirimde bulunulacaktır.

Ölçme Değerlendirme Süreci

Sertifika Eğitimi sürecinde bir ara sınav ve program sonunda sertifika sınavı yapılacaktır.  Uygulamalı eğitimler ve süpervizyon çalışmaları değerlendirmeye katılacaktır.

Öğretim Kadrosu

Eğitimler Tıp, Hukuk, Psikoloji, Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik ve diğer ilgili alanlardan deneyimli öğretim elemanları tarafından verilecektir.

Çıktıları

Aile Danışmanlığı Sertifikası

Asgari ve Azami Öğrenci Sayısı

En az 10 en fazla 30 öğrenci ile sınırlıdır.

Ders Günü ve Saati

Hafta içi:

10.00-18.00  (Salı ve Perşembe)

10 Ocak - 25 Mayıs 2017

Hafta sonu:

10.00- 18.00 (Cumartesi ve Pazar)

14 Ocak - 28 Mayıs 2017

İMÜSEM Altunizade  Yerleşkesi

Not: Kursiyerlerin %30 devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

Programın Süresi

20 hafta (5 ay)

Program Ücreti ve Ödeme Şekli

Program ücreti toplam 3500,00 TL’dir (KDV Dahil). Ücret, tek seferde ya da 6 taksitte ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir.

İMÜSEM bünyesinde açılan kurslarda aşağıdaki tabloda belirtilen kişilere başvurmak istediği kursun ilan edilen ücreti üzerinden belirtilen oranlarda indirim uygulanmaktadır.

İMUSEM İndirim Oranları

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Personeli %40 - 2100,00 tl
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğrencisi %40 - 2100,00 tl
Grup İndirimi %40 - 2100,00 tl
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Personel Yakını %20 - 2700,00 tl
Diğer Üniversitelerin Lisans Öğrencileri %20 - 2700,00 tl
Kamu Personeli %20 - 2700,00 tl

1. Birden fazla indirim hakkına sahip olanlar sadece yüksek olan bir indirimden yararlanabilirler.
  2. Grup indirimi program türüne göre en az 5 kişilik gruplar için geçerlidir.
  3. Kurumsal eğitim taleplerinin ücretleri protokolle belirlenir.

Hesap Adı

(IMUSEM304-1 Aile Danışmanlığı Programı ücreti olduğunu belirtiniz.)

1. Adım: Aşağıdaki BAŞVUR butonuna tıklayarak ön başvurunuzu yapınız.

3. Adım: Ödeme dekontunuzu imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta yoluyla gönderiniz.

Not: Programa kayıt olmak için ödeme yaptığınız halde geçerli bir sebepten programa devam edemeyecek olursanız, dersler başlamadan önce iade talebinde bulunanlara 50 TL kayıt ücreti kesildikten sonra kalan ücretin tamamı, iade edilecektir.

Koordinatör İletişim Bilgileri

Koordinatör İletişim Bilgileri: Doç. Dr. Ayşe Okanlı