Aile Danışmanlığı Sertifika Programı - 2

20 Hafta - 5 Ay

450 Saat

3.750,00 TL (KDV Dahil)

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeline imzalanan prtokol uyarınca %40 indirim uygulanacaktır.

Kontenjan 10 - 30
Koordinatör Prof. Dr. Ayşe OKANLI (İMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Anabilim Dalı)
Eğitim Mekanı İMÜ Altunizade Yerleşkesi

Programın amacı, toplumun temelini oluşturan aileyi korumak, güçlendirmek ve olumsuz etkileyebilecek durumlarda aile bireylerine profesyonel destek verebilecek aile danışmanlarının yetiştirilmesini sağlamaktır.  Program, aile bireylerine, güven verici bir ortam oluşturarak, eşlerin hem kendilerini hem de birbirlerini tanımalarına, etkili iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmalarına, çekirdek aile ve geniş aile etkileşimlerinin sağlıklı yürütülmesini kolaylaştıracak yeni beceriler kazanmalarına odaklanmaktadır. Programın önemli amaçlarından biri de kursiyerlerimizin bireysel ve sosyal farkındalıklarını artırarak kariyer gelişimlerini desteklemektir.

Kapsam

04.09.2012 tarihli 28401 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde belirtildiği şekli ile 300 saati teorik ve 30 saati süpervizyon eşliğinde 150 saat uygulama olmak üzere toplam 450 saatlik bir programı kapsamaktadır.

• Aile Danışmanlığına Giriş
  • Aile Danışmanlığı ve Temel Danışmanlık Becerileri
  • Aile Danışmanlığı Kuramları
  • Aile Danışmanlığında Temel Uygulamalar ve Değerlendirme
  • Gelişim Dönemleri ve Aile
  • Aile ve Evlilik Süreçleri
  • Aile ve Eğitim
  • Aile ve Sağlık
  • Aile ve Hukuk
  • Aile ve Sosyal hizmetler
  • Bireysel ve Sosyal Farkındalık Beceri Eğitimleri

Uzman, asistan ve pratisyen hekimler, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çocuk gelişimi, hemşirelik alanlarından birinde en az dört yıllık lisans mezunları.

Ders Türü

Saati

Teorik Dersler

Sınıfiçi Uygulamaları

Saha Uygulamaları

Süpervizyon

Toplam

Uygulama ve Süpervizyon

Teorik Derslerin uygulaması sınıf İçinde rol-play, drama, vaka tartışması yöntemleriyle yapılacaktır. Saha uygulamaları için gözlem ve görüşmelerin yapılabileceği kamu ve sosyal alanlar kullanılacaktır.

Kursiyerler süpervizyon  kapsamında  uygun görüşmeler yaparak  görüşme kayıtları ve değerlendirmeleri süpervizyon dosyası içinde sunacaklardır.  Kursiyerlerin yapacakları görüşmeler Süpervizör Hoca tarafından değerlendirilecek ve geribildirimde bulunulacaktır.

Ölçme Değerlendirme Süreci

Sertifika Eğitimi sürecinde bir ara sınav ve program sonunda sertifika sınavı yapılacaktır. Uygulamalı eğitimler ve süpervizyon çalışmaları değerlendirmeye katılacaktır.

Öğretim Kadrosu

Eğitimler Tıp, Hukuk, Psikoloji, Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik ve diğer ilgili alanlardan deneyimli öğretim elemanları tarafından verilecektir.

Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecektir (%70 devam zorunluluğu aranmaktadır).

(IMUSEM306-02 Aile Danışmanlığı Sertifika Programı - 2 ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.

Prof. Dr. Ayşe OKANLI

ayse.okanli@medeniyet.edu.tr