Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Sertifika Programı

3 Ekim 2017- 24 Nisan 2018

Salı - 10.00 - 18.00

7 Ay - 200 Saat

9.500,00 TL (%8 KDV dahil değildir)

Kontenjan

Eğitimci

Yrd. Doç. Dr. Elif GÜNERİ

Eğitim Yeri

İMÜ Göztepe Güney Yerleşke

Programın amacı, katılımcılara bilişsel davranışçı terapi (BDT) alanında teorik ve pratik yetkinlik kazandırmak ve BDT terapisti yetiştirmektir. Programda BDT sistemi klinik değerlendirmeden tedavi planı oluşturmaya, seansların yapılandırılmasından ev ödevlerinin planlanmasına yedi klinik başlıkta planlanmıştır. BDT’nin yapılandırılmasına ve süpervizyon sürecine dair kapsamlı teorik ve pratik uygulamalara yer verilmiştir.

Kapsam

(48 saat)

SÜPERVİZYON

Uygulama ve Süpervizyon

Eğitmenin teorik yapıyı aktarmasının ardından her modülün sonunda katılımcılar, eğitmen gözetiminde rol playing yapacaklardır.

Kursiyerler süpervizyon  kapsamında  uygun görüşmeler yaparak  görüşme kayıtları ve değerlendirmelerini süpervizyon dosyası içinde sunacaklardır. Kursiyerlerin yapacağı görüşmeler süpervizör tarafından değerlendirilecek ve kursiyerlere geribildirimde bulunulacaktır.

Ölçme Değerlendirme Süreci

Sertifika Eğitimi sürecinde bir ara sınav ve program sonunda sertifika sınavı yapılacaktır. Uygulamalı eğitimler ve süpervizyon çalışmaları değerlendirmeye katılacaktır.

Eğitmen

Yrd. Doç. Dr. Elif GÜNERİ

Elif Güneri İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdikten sonra uzun yıllar Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde klinik psikolog olarak görev yapmıştır. Yüksek lisansını Maltepe Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde doktora yapmıştır. Yazar lisansını fakülte üçüncüsü, yüksek lisansını enstitü birincisi olarak tamamlamıştır.

Akademisyenlik görevini şu anda İstanbul Gelişim Üniversitesinde yardımcı doçent olarak sürdürmektedir. 2007 yılında Mavi Martı Psikoloji’yi, 2012 yılında Klinik Psikoloji Enstitüsünü kurmuş ve hâlen psikolog-terapist olarak çocuk, ergen ve yetişkin danışanlarını Mavi Martı Psikolojik Danışma Merkezinde kabul etmektedir. Aynı zamanda eğitim koordinatörü ve test eğitmeni olarak Klinik Psikoloji Enstitüsünde meslektaşlarına ve öğrencilerine ülkemizde kullanılan testlerin nasıl yapıldığı üzerine dersler vermektedir.

Yazarın ulusal ve uluslararası çok sayıda makalesi ve kitabı bulunmaktadır. Aşağıda bazı kitaplarının adları yer almaktadır:

1. Kayıp Ülkeler: Şizofreni -Bipolar Affektif Bozukluk

2. Akıl Hastalıkları ve Şiddet: Şiddetim İnsanlığımdan, Deliliğimden Değil

3. Rorschach Testi: DinamikDiagnostik Yaklaşım

4. Kişilik Testleri

5. Gelişim Testleri

6. Zeka Testleri

7. Psikolojide Kullanılan Ölçekler

Kursu başarıyla tamamlayanlara İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Klinik Psikoloji Enstitüsü Derneği Onaylı Uygulayıcı Sertifikası verilecektir. Devam zorunluluğu aranmaktadır.

(IMUSEM321-01 Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ya da taksitle ödeme yapmak isteyenlerin imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.

Not: Programa kayıt olmak için ödeme yaptığınız halde geçerli bir sebepten programa devam edemeyecek olursanız, dersler başlamadan önce iade talebinde bulunanlara 100 TL kayıt ücreti kesildikten sonra kalan ücretin tamamı, iade edilecektir. Dersler başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır.

Klinik Psikoloji Enstitüsü Derneği

Nimet AYGÜNEŞ

klinikpsikolojidernegi@gmail.com

Arş. Gör. Işıl TEKİN

isil.tekin@medeniyet.edu.tr

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Eğitim Bilimleri Fakültesi

PDR Bölümü

Prof. Dr. Ahmet AKIN

ahmet.akin@medeniyet.edu.tr

Bu program İMÜSEM ve Klinik Psikoloji Enstitüsü Derneği işbirliği ile yürütülmektedir.