Bir Kurumsal Öğrenme Aracı Olarak Kıyaslama - Benchmarking Eğitimi - UZAKTAN EĞİTİM

30.09.2017

Bir Kurumsal Öğrenme Aracı Olarak

Kıyaslama - Benchmarking

UZAKTAN EĞİTİM

Eğitim: 9, 11, 13, 17, 19 Ekim

Online Sınav: 20 Ekim Cuma

Eğitimin Zamanı ve Süresi

19:00- 20:30

5+1 Oturum

120,00 TL (%8 KDV)

Öncü Okul Yöneticileri Derneği üyelerine ücretsizdir.

Kamu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve yönetici yardımcılarına %25 indirim (90,00 TL + %8 KDV = 97,20 TL)

Kontenjan 10-100 kursiyer

Dr. Sinan Köseoğlu

(İnsan Kaynakları Eğitmeni)

Koordinatör Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı)
Eğitim Mekanı Uzaktan Eğitim

Tanım

Bir kurumun rekabet gücünü yükseltmek için, başarılı performansa sahip başka kurumların, iş yapma tekniklerini incelemesi, kendi teknikleri ile kıyaslaması ve  bu kıyaslamadan elde ettiği bilgileri kendi kurumunda uygulamasıdır. Kıyaslama, bir kurumsal öğrenme aracıdır.

Kurumun gelişim alanlarıyla ilgili iyi uygulamaları hayata geçirmesidir.

Kapsam

1. Kurumun gelişime açık yönlerinin belirlenmesi,
  2. Kıyaslama konusunun belirlenmesi,
  3. Kıyaslama yapılacak kuruluşun belirlenmesi,
  4. Kıyaslama ekibinin ve liderinin belirlenmesi,
  5. Ekiple beraber hazırlık toplantısının yapılması (Sorulacak sorular, gidiş günü için organizasyon),
  6. Kıyaslamanın yapılması,
  7. Kıyaslama ekibiyle değerlendirme toplantısı,
  8. Raporun hazırlanması,
  9. Raporun yönetime sunulması ve iyileştirme önerileri için onay alınması,
  10. Önerilerin hayata geçirilmesi.

Yöntem

Dersin teorik kısmından sonra katılımcılardan kıyaslama yaparak grupla paylaşmaları beklenecek, gruptan geribildirim alınacak.

Okul ve eğitim yöneticileri, yönetici adayları, öğretmenler, yöneticiliğe ilgi duyanlar

Eğitimci

Dr. Sinan Köseoğlu

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi / Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora yaptı. Üniversitelerde alanıyla ilgili lisans dersleri vermektedir.

Lisans mezuniyetinden sonra özel bir eğitim kurumunda 3 yıl öğretmen olarak çalıştı. 2000 yılından itibaren özel bir şirkette eğitim,  İK, denetim ve iş mükemmelliği alanlarında görev aldı. Halen Organizasyonel Gelişim Müdürü olarak aynı kurumda çalışmalarını sürdürmektedir.

Gerçekleştirdiği çalışmalar ve uzmanlık alanları aşağıda verilmiştir:

• İş mükemmelliği kapsamında kültür dönüşüm çalışmaları (fonksiyonel hizalanma, kurumsal geribildirim araçlarının geliştirilmesi, maviyaka iş profili dönüşümü, benchmark çalışmaları, Y kuşağı aidiyet geliştirme, uzmanlığın teşvik edilmesi ve geliştirilmesi)
  • SAP Eğitim Modülü kavramsal tasarım çalışması
  • EFQM Modeline göre dış değerlendirme çalışmasının yapılması, aksiyon planlarının oluşturulması ve hayata geçirilmesi
  • İyileştirme kapsamında Kaizen ve Kazançmetre çalışmaları
  • Eğitim tasarımı;  usta öğretici eğitimi, formen yöneticilik eğitimi, gıda formasyonu programı
  • TPM çalışmaları (Otonom bakım, eğitim ve Kaizen)
  • Okullarla  eğitim konusunda işbirlikleri geliştirme (İTÜ, Doğuş Ünv., Zeytinburnu EML, Haydarpaşa EML)
  • Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun liderliğinde Meslek Standartları Projesi
  • İK uygulamaları denetimi (performans, bordro, eğitim, endüstriyel ilişkiler, işe alım)
  • Mavi yaka İK alanında sistem kurulması (kademe yapısı oluşturma, iş analizi, görev tanımı hazırlama ve iş değerleme, işe alım, oryantasyon, yeni eleman deneme devresi sistemi, operatör eğitimleri, işbaşı eğitimleri)
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Standartlaştırma çalışmaları
  • Bireysel öneri sistemleri geliştirilmesi ve işletilmesi
  • Eğitim birimi alt yapısı kurulması (eğitim sorumlusu yetiştirme, eğitim prosedürü, eğitim kayıt ve sicilleri, ölçme ve değerlendirme sistemi, raporlama vs.)
  • Performans koçluğu

Bu program İMÜSEMİMUZEM ve Öncü Yöneticiler işbirliği ile yürütülmektedir.