Hafıza Teknikleri Kursu

30.09.2017

Hafıza Teknikleri Kursu

9 Saat - 18.30 - 21.30

Yunus Emre KARAHAN (Türkiye Hafıza Şampiyonu)

Kontenjan 15 - 20 Kişi

300,00 TL (KDV Dahil)

Eğitim Mekanı İMU Güney Yerleşke A Blok, Kadıköy
Koordinatör Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ (Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

Katılımcıların gözlem ve konsantrasyon gücünü, not almaya gerek kalmadan akıcı konuşma yeteneğini, zihinsel çevikliğini, özgüvenini arttırmak, zihinsel matematik becerisini geliştirmek, zihin çalışmalarını organize etmesi ve mevcut olan hafıza, hatırlama, kodlama yeteneğini tekniklerle birlikte bilinçli olarak yapmayı öğrenmesi amaçlanmaktadır.

İlkokuldan başlayıp herhangi bir yaş kısıtlaması gözetmeksizin tüm tüm yetişkinler.

• Beynimizin Kulllanma Klavuzu
  • Sağ-Sol Beyin Fonksiyonları
  • Akıl  Çivileri Tekniği
  • Hikayeleştirme Tekniği
  • Bağlama Tekniği
  • Akroştiş Tekniği
  • Loci Tekniği
  • İsimleri Hafızaya Alma Tekniği
  • Fonetik Alfabe
  • Binary Sayılar Tekniği
  • Kelimelerin Hafızaya Alınması
  • Sayıların ve Tarihlerin Hafızaya Alınması

Kazanım

Hafıza Teknikleri bizlere beynimizin inanılmaz gücünü ve işleyiş tarzını kanıtlayan bir beceridir. Yani hafızası kuvvetli olduğu ve birçok şeyi unutmayarak hayatlarını kolaylaştıran insanların bizlerden bir farkı yoktur. Sınav sürecinde öğrenilen her bilgi soru olarak öğrencilerin karşısına çıkma riski taşır. Özellikle sözel derslerde ezberin ön plana çıktığı öğrenme şekli öğrenciler üzerinde baskı ve stres oluşturur. Hafıza teknikleriyle ise öğrenilmesi gereken konular eğlenceli hale getirilerek, ihtiyaç duyulduğu anda geri çağrışımı kolaylaştırır. Şifreleme yöntemiyle öğrenilen ve sağ beyinin aktif olarak kullanıldığı çalışmalarda, öğrenciler bilgileri hatırladıkça kendilerine olan güvenlerini de artıracaktır. Kazanamayacağım korkusu, başarabilirim duygusuyla yer değiştirecektir.

Kursu başarıyla tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir (Kursiyerlerin %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır).

Yunus Emre KARAHAN Kimdir?

İstanbul doğumlu olan Yunus Emre KARAHAN, Erkut Soyak Anadolu Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Doğuş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü burslu olarak kazanmış ve tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde ikinci lisans egitimine devam etmektedir.

Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Hocası Oğuz SAYGIN‘dan;

- Hafıza Teknikleri

- Zihin Haritaları

- Anlayarak Hızlı Okuma

- Mental Aritmetik

- Liderlik

- Öğrenci Koçluğu

- Düşünce Becerileri

- Takım Çalışması

Eğitimlerini almış ve bu eğitimleri çeşitli illerde, okullar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarında bireysel ve kitlesel katılımcılara aktarmaktadır.

Zihin Haritaları (Mind Mapping) muciti ve Dünya Hafıza Şampiyonası (WMC) kurucusu Tony Buzan ile çeşitli etkileşimleri olmuştur ve ortak bağlantılı çalışmaları devam etmektedir. 2013 ve 2014 Türkiye Hafıza Şampiyonaları’nda şampiyonluklar, özel dereceler almış ve Londra’da yapılan Dünya Hafıza Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmiştir.

Hafıza Teknikleri alanında uzmanlaşmış olan Yunus Emre KARAHAN kendi oluşturmuş olduğu Kolay Öğrenme Teknikleri ile farklı metodlar geliştirerek bunları derslere uygulamıştır. Birçok branşta uygulamış olduğu Kolay Öğrenme Teknikleri kitapları eğitim camiasında çok beğenilmiş ve çokça yeni baskı yapmıştır.

Geliştirmiş olduğu teknikleri öğretim görevlisi olduğu Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nde ve TÜZDEV (Türkiye Üstün Zekalılar ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı ) de üstün potansiyel öğrencilere ve Üsküdar Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi gibi birçok devlet kurumunda, üniversitelerde, kitlesel eğitim ve seminer olarak aktarmaktadır.

Çeşitli Radyo ve Televizyon kanallarında çalışmalarını dinleyiciler ile buluşturmuş, sosyal medya ve internet üzerinden online olarak eğitim programları yapmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki özel çalışmaları ve ‘’Yazarlar Okullarda’’ projesi ile birikimlerini öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler ile söyleşi, seminer ve eğitimlerle paylaşmaktadır.

(IMUSEM206-01 Hafıza Teknikleri Kursu​ ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.