Makale ve Bildiri Yazma Kursu - 2 - UZAKTAN EĞİTİM

7 (Yedi) Gün -  14 Saat

20.00 - 21.30

125,00 TL (%8 KDV)

Öncü Okul Yöneticileri Derneği üyelerine ücretsizdir.

Kamu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve yönetici yardımcılarına %25 indirim (93,00 TL + %8 KDV = 101,25 TL)

Kontenjan 10-100
Eğiticiler

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı)

Koordinatör Arş. Gör. Feride ÖKSÜZ GÜL (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Bilimleri Yönetimi Anabilim Dalı)
Eğitim Mekanı Uzaktan Eğitim

Okul ve eğitim yöneticilerine bilimsel metin yazma konusunda teorik bilgi vermek ve uygulamalarla makale ve bildiri metni yazma tutum ve becerilerini geliştirmektir.

Lisansüstü eğitimlerde hazırlanan ödev, proje veya tezlerin akademik/bilimsel metin haline dönüştürülmesi ve bu yolla uygulamacılarla ve bilim insanlarıyla paylaşılması, hazırlanan çalışmanın amacına ulaşması için gereklidir. Aksi takdirde çalışmalar raflarda kalmakta ve hazırlayanın bilimsel çalışma ve araştırma yapma motivasyonunu düşürmektedir.

Bilimsel toplantılarda sunulan bildiri ve posterlerin, bildiri kitaplarında ya da akademik dergilerde yayımlanacak eserlerin belli kurallara uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.

Okul ve eğitim yöneticileri, bu eğitim sonunda, akademik/bilimsel çalışmalarını bilim dünyası ve meslektaşlarıyla paylaşma fırsatı bulacaktır.

1. Bilimsel Metin Türleri,
  2. Literatür Tarama ve Kavramsal Çerçeve Oluşturma,
  3. Hipotez Geliştirme, Araştırma Sorusu Yazma,
  4. Yöntem Bölümü Yazma,
  5. Bulgular, Sonuçlar, Tartışma ve Öneriler Bölümlerini Yazma,
  6. Atıf Yapma ve Kaynak Gösterme,
  7. Başlık Yazma, Kısa Özet ve Anahtar Kelime Yazma,
  8. Bilimsel Metnin Biçimsel Özellikleri,
  9. Bilimsel Toplantıya Bildiri Gönderme,
  10. Akademik Dergiye Makale Gönderme .

Eğitim Çıktıları

1. Bilimsel metin türleri hakkında bilgi sahibi olur.

2. Bilimsel metin yazma becerisi kazanır.

3. Bilimsel metnin bölümlerini ve birbirleriyle ilişkisini kavrar.

4. Bilimsel toplantılara bildiri gönderme ve hakemli dergilere makale gönderme süreçlerini bilir.

5. Bilimsel toplantı, hakemli dergi şablonlarına göre bilimsel metnin biçimsel düzenlemesini yapar.

6. Hakem raporlarına göre metnini düzeltir, düzenler.

Yöntem

Program, 15, 16, 17, 18, 22, 24, 26 Mayıs 2017 tarihlerinde 19.00-20.30 saatleri arasında canlı (senkron) olarak yapılacaktır. Programa, canlı eğitimin yapıldığı zamanlarda katılamayan kursiyerler, daha sonra ilgili dersin kayıtlarını sistemden izleyebileceklerdir.

Program senkron uzaktan eğitim yoluyla uygulanacaktır. Katılımcılar eğitim sırasında yazılı ya da sesli olarak derse katılabilecektir. Soru-cevap yöntemiyle eğitimciyle iletişime geçebilecektir. Eğitim sırasında örnek olay uygulamaları, doküman inceleme ve uygulama çalışmaları yapılacaktır.

Programı %70 oranında takip eden bütün katılımcılara, “Bilimsel Metin Yazma Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir. Kurs sonunda yapılacak uzaktan yazılı sınavda başarılı olanlara İMÜ onaylı “Bilimsel Metin Yazma Sertifikası” verilecektir. Sertifikalar elden imza karşılığı ya da kargo ile teslim edilecektir.

Ölçme - Değerlendirme

Program sonunda İnternet üzerinden tek oturumluk uzaktan yazılı sınav uygulanacaktır. Sınav tarihi, zamanı ve sonuçların duyurulması ile ilgili detaylar kesin kayıt gerçekleştikten sonra bildirilecektir.

• Okul müdürleri,
  • Okul müdür yardımcıları,
  • Eğitim yöneticileri,
  • Öğretmenler,
  • Bilimsel metin yazma konusuna ilgi duyanlar.

Sistem Gereksinimleri

Programa, internet bağlantısı olan masaüstü bilgisayarınızdan, dizüstü bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da mobil telefonunuzdan bağlanabilirsiniz. Yankı olmaması ve yüksek ses kalitesi için kulaklıkla dinlemeniz önerilmektedir.

Programın Sunulacağı Sanal Sınıf Web Adresi

Kullanıcı adınız ve şifreniz, kaydınız tamamlandıktan sonra size gönderilecektir.

3. Adım: Ödeme dekontunuzu oncuyoneticiler@gmail.com adresine eposta yoluyla gönderiniz.

Not: Programa kayıt olmak için ödeme yaptığınız halde geçerli bir sebepten programa devam edemeyecek olursanız, dersler başlamadan 3 (üç) iş günü önce iade talebinde bulunanlara 20 TL kayıt ücreti kesildikten sonra kalan ücretin tamamı, iade edilecektir.

Başvuru, kayıt ve ücretler hakkında bilgi almak için

Suphi Nafi ÖZTÜRK

oncuyoneticiler@gmail.com

Araştırma Görevlisi Feride Öksüz Gül

ferideoksz@gmail.com

Bu program İMÜSEMİMUZEM ve Öncü Yöneticiler işbirliği ile yürütülmektedir.