Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Başladı

11.01.2017

İMÜSEM tarafından organize edilen Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan KARAMAN’ın katılımıyla başladı. Program, 25 Mayıs 2017 Perşembe günü tamamlanacak. İstanbul’da yaşanan olumsuz hava şartları ve kar muhalefetine rağmen katılımcılarımızın heyecan ve gayreti ile başlayan Programımızın hayırlı ve verimli olmasını dileriz.

Koordinasyonunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe OKANLI ve Koordinasyonu Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacer Hicran MUTLU’nun yaptığı Aile Danışmanlığı Sertifika Programımız salı ve perşembe günleri Altunizade Yerleşkesi’nde yapılacaktır. 300 saati teorik ve 30 saati süpervizyon eşliğinde 150 saat uygulama olmak üzere toplam 450 saat sürecek olan programımızın açılış dersi Prof. Dr. Ahmet AKIN tarafından verildi.

Programın amacı, toplumun temelini oluşturan aileyi korumak, güçlendirmek ve olumsuz etkileyebilecek durumlarda aile bireylerine profesyonel destek verebilecek aile danışmanlarının yetiştirilmesini sağlamaktır.  Program, aile bireylerine, güven verici bir ortam oluşturarak, eşlerin hem kendilerini hem de birbirlerini tanımalarına, etkili iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmalarına, çekirdek aile ve geniş aile etkileşimlerinin sağlıklı yürütülmesini kolaylaştıracak yeni beceriler kazanmalarına odaklanmaktadır. Programın önemli amaçlarından biri de kursiyerlerimizin bireysel ve sosyal farkındalıklarını artırarak kariyer gelişimlerini desteklemektir.