Okul ve Eğitim Yöneticileri İçin Soruşturmacılık (Muhakkiklik) Eğitimi - UZAKTAN EĞİTİM

Okul ve Eğitim Yöneticileri İçin

Soruşturmacılık (Muhakkiklik) Eğitimi

UZAKTAN EĞİTİM

10 - 20 Nisan 2017

Eğitimin Süresi ve Zamanı

6 Gün, 12 Saat

19.00 - 20.30

Pazartesi, Çarşamba, Perşembe

90,00 TL (KDV Dahil)

Kontenjan 100
Eğiticiler

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı)

Yrd. Doç. Dr. Murat BÜLBÜL (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

Numan AYVERDİ (MEB Maarif Müfettişi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Koordinatör Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı)
Eğitim Mekanı Uzaktan Eğitim

Okul ve eğitim yöneticilerine soruşturmacılık (muhakkiklik) konusunda teorik bilgi vermek ve uygulamalarla soruşturmacılık (muhakkiklik) tutum ve becerilerini geliştirmektir. Bilindiği üzere okul yöneticilerinin görevlerinden biri de gerektiğinde ya da şikayet dilekçeleri doğrultusunda inceleme, soruşturma ve ön inceleme yapmak; ifade almak, delil toplamak, tanık dinlemek ve rapor hazırlamaktır. Sorumluluğu yüksek ve zor görevin hakkıyla yerine getirilmesi, suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesi, adaletin tesis edilmesi ve iş barışının sağlanması okul yöneticisinin soruşturmacılık görevinin gereklerini bilmesi ve uygulamasından geçmektedir. Bu eğitim sonunda soruşturmacı (muhakkik) yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

1. Soruşturmacılık programının genel tanıtımı
  2. Temel hukuk perspektifi
  3. Soruşturmacılar için iletişim becerileri
  4. Disiplin hukuku ve inceleme kavramları
  5. Soruşturma ve ön inceleme kavramları
  6. İnceleme süreci ve örnek uygulama
  7. Soruşturma süreci ve örnek uygulama
  8. Ön inceleme süreci ve örnek uygulama

Eğitim Çıktıları

1. Disiplin hukuku hakkında genel bilgi sahibi olur.

2. Soruşturmacılık (muhakkiklik) tutum ve davranışları kazanır.

3.  İnceleme, soruşturma ve ön inceleme kavramlarını ve hukuki dayanaklarını kavrar.

4. İnceleme, soruşturma ve ön incelemenin nasıl yapılacağını bilir.

5. İnceleme, soruşturma ve ön inceleme raporu hazırlar.

Yöntem

Program, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe 19.00-20.30 saatleri arasında canlı (senkron) olarak yapılacaktır. Programa, canlı eğitimin yapıldığı zamanlarda katılamayan kursiyerler, daha sonra ilgili dersin kayıtlarını sistemden izleyebileceklerdir.

Program senkron uzaktan eğitim yoluyla uygulanacaktır. Katılımcılar eğitim sırasında yazılı ya da sesli olarak derse katılabilecektir. Soru-cevap yöntemiyle eğitimciyle iletişime geçebilecektir. Eğitim sırasında örnek olay uygulamaları, doküman inceleme ve uygulama çalışmaları yapılacaktır.

Programı %70 oranında takip eden bütün katılımcılara, “Soruşturmacılık Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir. Kurs sonunda yapılacak uzaktan yazılı sınavda başarılı olanlara İMÜ ve Öncü Yöneticiler imzalı “Soruşturmacılık Sertifikası” verilecektir. Sertifikalar elden imza karşılığı ya da kargo ile teslim edilecektir.

Ölçme - Değerlendirme

Program sonunda İnternet üzerinden tek oturumluk uzaktan yazılı sınav uygulanacaktır. Sınav tarihi, zamanı ve sonuçların duyurulması ile ilgili detaylar kesin kayıt gerçekleştikten sonra bildirilecektir.

• Okul müdürleri
  • Okul müdür yardımcıları
  • Eğitim yöneticileri
  • Öğretmenler
  • Soruşturmacılık (muhakkiklik) konusuna ilgi duyanlar

Sistem Gereksinimleri

Programa, internet bağlantısı olan masaüstü bilgisayarınızdan, dizüstü bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da mobil telefonunuzdan bağlanabilirsiniz. Yankı olmaması ve yüksek ses kalitesi için kulaklıkla dinlemeniz önerilmektedir.

Programın Sunulacağı Sanal Sınıf Web Adresi

Kullanıcı adınız ve şifreniz, kaydınız tamamlandıktan sonra size gönderilecektir.

Son Başvuru Tarihi

10 Nisan 2017 Pazartesi Saat 17.00’ye kadar kesin kayıt işlemini tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Kuveytturk Katılım Bankası

Ümraniye Şubesi

Öncü Eğitimciler Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti.

IBAN: TR73 0020 5000 0936 2625 9000 02

(İMUSEM704-1 Okul Yöneticileri İçin Soruşturmacılık Eğitimi ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin oncuyoneticiler@gmail.com adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.

İMÜ Personeli, Öncü Okul Yöneticileri Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği üyeleri %25 (İndirimli kurs ücreti: 67,50 TL) indirim hakkına sahiptir.

3. Adım: Ödeme dekontunuzu oncuyoneticiler@gmail.com adresine eposta yoluyla gönderiniz.

Not: Programa kayıt olmak için ödeme yaptığınız halde geçerli bir sebepten programa devam edemeyecek olursanız, dersler başlamadan 3 (üç) iş günü önce iade talebinde bulunanlara 20 TL kayıt ücreti kesildikten sonra kalan ücretin tamamı, iade edilecektir.

Başvuru, kayıt ve ücretler hakkında bilgi almak için

Suphi Nafi ÖZTÜRK

oncuyoneticiler@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Murat BÜLBÜL

muratbulbul77@gmail.com

Teknik destek, kullanıcı adı ve şifresi için

Teknik Koordinatör

Dr. İsmail TONBULOĞLU

ismailtonbul@gmail.com

Bu program İMÜSEMİMUZEMÖncü EğitimcilerEğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube ve Öncü Yöneticiler işbirliği ile yürütülmektedir.