Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı

19 Mayıs 2017 Cuma

Saat: 14.00 - 19.00 (5 Saat)

20 Mayıs 2017 Cumartesi

Saat: 09.00 - 14.00 (5 Saat)

790,00 TL + %8 KDV şeklindedir.

(2 kişi ve üzeri grup katılımlarında %10 indirim uygulanmaktadır)

Kontenjan 8

Dr. İsmail TONBULOĞLU (Yıldız Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü)

Koordinatör Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ (İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim bilimleri bölümü Eğitim yönetimi Anabilim Dalı)
Eğitim Mekanı İMU Güney Yerleşke C Blok, Kadıköy

Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi öğrencilerin hayal dünyasında oluşturdukları projeleri somutlaştırarak gerçekleştirmelerine fırsatlar sunabilecek Robotik ve Kodlama eğitmenleri yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Katılımcılar on saatlik eğitim sürecinde robotik ve kodlamaya yönelik temel kavramları öğrenme, deneyimleme ve planlama fırsatı bulacaklardır.

Öğrenciler ile gerçekleştirilecek robotik ve kodlama atölyeleri öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artırmakla birlikte, analitik düşünme, akran etkileşimi, sosyal öğrenme, zekâ gelişimi alanlarına da katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca robotik uygulamalarının "Computational Thinking-Bilişimsel Düşünme" becerilerine olumlu etkisinin olduğu belirtilmektedir.

STEM etkinliklerinin geliştirilmesinde ve uygulanmasında robotik ve kodlama etkinlikleri önemli yer bulmaktadır.

Eğitmenlerin danışmanlık yapacağı atölyelerde, öğrencilerin robotik ve kodlama eğitmenleriyle değerli ve eğlenceli vakit geçirerek ürünler ortaya koymasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte takım halinde üretmenin ve öğrenmenin zevkini yaşaması da amaçlanmaktadır.

• Robotik setinin tanıtımı
  • Temel örneklerin hazırlanması
  • Algoritma oluşturma süreci
  • Mesafe (ultrasonik) sensörünün tanıtılması/uygulama örnekleri
  • Yön belirleme (jiroskop) sensörünün tanıtılması/uygulama örnekleri
  • Renk sensörünün tanıtılması/uygulama örnekleri
  • Dokunma sensörünün tanıtılması/uygulama örnekleri
  • Kodlama arayüzünün tanıtılması / örnekler

Örnek uygulamalar olarak “Çizgi izleme/ takip uygulamasının geliştirilmesi” ve “Engelden kaçan robot örneğinin geliştirilmesi” vb. 6-10 arasında uygulama örnekleri eğitim sürecinde geliştirilecek ve eğitim alanlarla doküman olarak paylaşılacaktır.

Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi sadece iki günlük bir eğitim şeklinde değil, eğitim sonrasında eğitmenlerin yürüttükleri süreçlerde örnek uygulamalarını, dökümanlarını ve dönemsel yapılacak gönüllü toplantılarda tecrübelerini paylaştıkları bir robotik ve kodlama öğrenme topluluğu oluşturmayı amaçlamaktadır.

Öğretmenlere, öğretmen adaylarına ve bu alana ilgi duyan eğitimcilere yöneliktir.

Başvuru Koşulları

Eğitmen eğitimi için herhangi bir ön yeterlilik/bilgi gerekmemektedir. Alana ilgi duyan tüm branşlardaki eğitmenlere açıktır.

Programı tamamlayan katılımcılara İstanbul Medeniyet Üniversitesi onaylı “Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi”  sertifikası verilecektir. Sertifikalar elden imza karşılığı ya da kargo ile teslim edilecektir.

Eğitime katılan öğretmenler, eğitim sonunda YÖK onaylı bir Kamu Üniversitesi (İstanbul Medeniyet Üniversitesi) sertifikası olması dolayısıyla tüm resmi kurum ve kuruluşlarda geçerli bir sertifikaya sahip olacaklar ve kendi kurumlarında robotik ve kodlama eğitimi/atölyeleri açabileceklerdir.

Sistem Gereksinimleri

Eğitimde  kullanılacak tarafımızdan sağlanacak ekipmanlar

Atölyede kullanılacak LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 Seti hakkında;

541 adet LEGO parçasından oluşan bu setin içinde 3 adet servo elektrik motoru, 1 adet mesafe ölçebilen ultrasonik sensör, 2 adet basıp bırakmayı algılayan buton dokunma sensörü, 1 adet renk algılayan sensör, 1 adet robotun döndüğü yönleri açısal olarak algılayabilen jiroskop sensör ve robotun yönünü açısal olarak algılayabilen jiroskop sensörü bulunmaktadır.

Kuveyttürk Katılım Bankası

Ümraniye Şubesi

Öncü Eğitimciler Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti.

IBAN: TR73 0020 5000 0936 2625 9000 02

(İMUSEM318-01 Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.

3. Adım: Ödeme dekontunuzu oncuyoneticiler@gmail.com adresine eposta yoluyla gönderiniz.

Not: Programa kayıt olmak için ödeme yaptığınız halde geçerli bir sebepten programa devam edemeyecek olursanız, dersler başlamadan 3 (üç) iş günü önce iade talebinde bulunanlara 20 TL kayıt ücreti kesildikten sonra kalan ücretin tamamı, iade edilecektir.

Başvuru, kayıt ve ücretler hakkında bilgi almak için

Suphi Nafi ÖZTÜRK

oncuyoneticiler@gmail.com

Teknik destek, kullanıcı adı ve şifresi için

Teknik Koordinatör

Dr. İsmail TONBULOĞLU

ismailtonbuloglu@gmail.com

Bu program İMÜSEM ve Öncü Eğitimciler işbirliği ile yürütülmektedir.