Tez Nasıl Yazılır? (Yüksek Lisans-Doktora)

Eğitim Tarihi 25 Mart - 13 Mayıs 2017

2 Ay, 8 Hafta, 8 Gün, 16 Saat

Cumartesi 17.00 - 19.00

Kontenjan 3 - 20 Kişi

950,00 TL (KDV Dahil)

İMU Güney Yerleşke A Blok, Kadıköy

A Blok - A07 Nolu Derslik

Eğitici Yrd. Doç. Dr. Fatma YILDIZ (İMÜ Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü)
Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Fatma YILDIZ (İMÜ Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü)

Bu program, yüksek lisans ve doktora tez yazımı sürecinde yaratıcı araştırma, okuma ve yazma tekniklerini anlatmayı amaçlamaktadır. Katılımcılar 8 haftalık programın sonunda, tez yazım sürecinde karşılaşabilecekleri tüm sorulara cevap bulacak, planlı çalışma, eleştirel düşünme, aktif okuma ve yazma becerilerini geliştireceklerdir.

- Bilimsel yazı yazma sürecine giriş

- Tez konusunu ve tez danışmanını belirleme

- Okuma, araştırma ve verileri toplama teknikleri

- İntihal nedir?

- Alıntılama teknikleri

- Tez yazım taslağını oluşturma ve geliştirme

- Yaratıcı yazma teknikleri

- Yazma bariyerleri ile başa çıkma: yazma pratikleri

- Tez yazım sürecinde zaman planlaması

- Kütüphane araştırmaları ve durumun ifadesi

- Word ve Power Point programlarının etkin kullanımı

- Zotero programının tanıtımı

- Tez yazım sırasında stresle mücadele

- Tez savunması hakkında bilgilendirme

Kazanım

Kursu başarıyla tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir (Kursiyerlerin %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır).

Başvuru Koşulu

Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olmak.

Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri.

Başvuru Tarihi

20 Şubat - 24 Mart 2017

(İMUSEM211-01 Tez Nasıl Yazılır (Yüksek Lisans-Doktora) ücreti olduğunu belirtiniz.)

Ücret, havale veya EFT yoluyla ya da kredi kartı ile ödenebilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin imusem@medeniyet.edu.tr adresine eposta ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Elden ödeme alınmamaktadır.

fatma1822yildiz@hotmail.com